Vul hier uw gegevens in en ontvang ons informatiepakket

  Bel me voor een afspraak
Type code *


Vernieuw code »
Als u de tekst niet kunt lezen

Acour maakt sporten Stiller!

Acour Lawaaibestrijding is sinds 2006 actief met akoestiekverbetering in sportaccommodaties. Inmiddels leverden wij al geluidsreducerende maatregelen in honderden gymzalen en sporthallen in Nederland.

Er is daarom altijd een referentieproject bij u in de buurt.

 

Sporten in een zaal gaat gepaard met veel geluid. Voor de sporters is dit hinderlijk, maar bij docenten of instructeurs kan dit leiden tot gehoorschade! Dit komt doordat de ARBO-grens voor geluidbelasting vaak wordt overschreden. Door het lawaai en de slechte spraakverstaanbaarheid in de sportzaal kampen veel docenten bovendien met stemproblemen!

Gegarandeerd resultaat 

De KVLO en NOC*NSF hebben in 2005 een norm opgesteld voor de akoestiek in sportaccommodaties. Deze norm is in 2010 overgenomen in de Arbocatalogus voor het Primair en Voortgezet Onderwijs en vormt daarmee een onderdeel van beide CAO’s.

Acour garandeert dat sportzalen na aanpassing aan de NOC*NSF norm voldoen.

Sporten & Geluid

Springen, rennen, stuiteren en aanmoedigen zorgen voor veel rumoer in een sportzaal!

Goede communicatie en het geven van duidelijke instructies zijn erg belangrijk. Een te hoge nagalmtijd zorgt er echter voor dat geluiden nauwelijks uitdempen en leiden tot een storende mengelmoes van lawaai en erg hoge (schaadelijke) geluidniveaus in sportzalen. Door de slechte spraakverstaanbaarheid krijgt ook de stem van docenten het vaak zwaarte voorduren. 

Flutterecho

Naast een te hoge nagalmtijd is flutterecho een bijkomend akoestisch probleem in sportzalen. Flutterecho is een kort, scherp en `tikkend` geluid, dat de nagalmtijd verlengd en de spraakverstaanbaarheid nadelig beïnvloedt. Flutterecho dient te worden gedempt.

Plan van aanpak

Om uw sportaccommodatie aan de akoestische eisen te laten voldoen, maken wij eerst een plan van aanpak op basis van nagalmtijdmetingen ter plaatse. 

Vraag dit plan hier direct vrijblijvend aan!

De oplossing

 

Geluidsabsorptie op sportniveau, binnen handbereik, is de meest effectieve oplossing. Speciaal voor deze lage wanddelen ontwikkelde Acour het geluidsabsorberende SportWall System wandsysteem.

 

Dit wandsysteem is bal- en impactbestendig (volgens DIN 18032-3), onbreekbaar dus hufterproof en laagfrequent goed geluidsabsorberend, om ook flutterecho te dempen.

 

Het SportWall System wandsysteem is een vlak, zeer stevig, maar verend wandsysteem, zonder rand- en tussenprofielen. Daardoor ook te bedrukken met elke gewenste afbeelding op grote wandvlakken.

Goede akoestiek in elke sportaccommodatie, gegarandeerd!

Stille Sportzalen

Klik op de locaties voor meer info over onze referentieprojecten.

Contact

Heeft u vragen, laat het ons weten.

Acour Lawaaibestrijding BV
Flight Forum 3543
5657 DW  Eindhoven

+31(0)40-2340888
info@acour.com
I www.acour.com


Kvk Eindhoven 13042088